Zaštita osobnih podataka

GDPR - Opća uredba EU o zaštiti osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka

 

GDPR (Opća Uredba EU o zaštiti osobnih podataka) odnosi se na zaštitu pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodu kretanja tih podataka.

Cilj ove Uredbe Europske Unije, koja kreće u primjenu od 25. svibnja 2018., je bolja zaštita vaših prava i temeljnih sloboda u vezi s obradom vaših osobnih podataka.


Koju vrstu osobnih podataka prikupljamo?

- osnovne osobne podatke 
- sociodemografske podatke 
- podatke o zaposlenju 
- informacije o odabranim načinima komunikacije s RSŠ, uključujući i marketinšku komunikaciju
- podatke o poslovnom odnosu vas kao RSŠ klijenta
- podatke o kreditnoj zaduženosti i urednosti otplate u drugim kreditnim institucijama

 

 

Naša pravila o postupanju s osobnim podacima

Detaljnije počitajte u dokumentu Pravila o postupanju Raiffeisen stambene štedionice s osobnim podacima i dokumentu Pravila postupanja u obradi osobnih podataka za izvršitelje obrade.

Više informacija

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka

U slučaju dodatnih pitanja vezanih uz zaštitu osobnih podataka možete se obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka na e-mail: zastita-osobnih-podataka@rba.hr ili poštom na adresu Raiffeisenbank Austria d.d., Magazinska cesta 69, 10000 Zagreb s nazankom "za službenika za zaštitu osobnih podataka".  

Potpisom Privole o korištenju osobnih podataka osobno odlučujete o tome želite li dati pristanak na korištenje vaših osobnih podataka u svrhu posebno kreiranih individualiziranih ponuda, kao i primanja informacija o najnovijim akcijama i povoljnijim ponudama. Privolu možete potpisati u bilo kojoj RBA poslovnici, a u slučaju da se naknadno predomislite, jednako lako možete povući vašu privolu.

Informacije o obradi osobnih podataka u HROK sustavu

 

HROK Osnovni sustav registra (HROK OSR) je sustav obrade i razmjene podataka o klijentima između kreditnih institucija kao korisnika HROK OSR sustava posredstvom HROK-a (Hrvatski registar obveza po kreditima d.o.o. Zagreb, Ulica Filipa Vukasovića 1) za potrebe procjene kreditne sposobnosti i upravljanja kreditnim rizikom.
 
Raiffeisen stambena štedionica d.d., kao jedan od korisnika HROK OSR sustava obrađuje Vaše osobne podatke u HROK OSR sustavu na način da ako prema nama imate, ili ste imali, novčanu obavezu (kao što je na primjer stambeni kredit), razmjenjuje podatke o Vašim novčanim obvezama s drugim sudionicima HROK OSR sustava s drugim korisnicima tog sustava.
Više informacija pročitajte u dokumentu Informacije o obradi osobnih podataka.

Podrška

RBA INFO

Nazovite nas na info telefon

Poslovnice

Pronađite najbližu poslovnicu

Stambena štedionica

Pišite nam