Mjere pomoći u olakšavanju otplate i ostale informacije o otplati stambenih kredita u Raiffeisen stambenoj štedionici

24.03.2020

  

 

Zbog izvanredne situacije izazvane koronavirusom (COVID-19), a sukladno predloženim mjerama HNB-a, pripremljene su mjere za pomoć u olakšavanju u otplati stambenih kredita, za sve one klijente kojima će zbog izvanredne situacije doći do smanjenja ili gubitka prihoda.

Rok za podnošenje Zahtjeva za moratorij je do 30.09.2020.

Što konkretno znači odgoda otplate kredita (moratorij)?

Moratorij je period tijekom kojeg se odgađa otplata kredita, a dogovoren je između RSŠ (dalje: nas) i korisnika kredita (dalje: vas).

Za vrijeme moratorija odgađa se plaćanje glavnice kredita i pripadajućih kamata po kreditima.  

Moratorij možete zatražiti na razdoblje do 3 mjeseca. Za ugovoreno vrijeme moratorija produljuje se vrijeme otplate kredita.

Na koga se to odnosi?

Moratorij se odnosi na sve građane koji imaju kredit kod nas i koji bi zbog utjecaja koronavirusa na poslovanje svog poslodavca mogli imati problem s daljnjom otplatom kredita, zbog smanjenih primanja ili ostanka bez posla. Uz to, bitno je da ste prethodno uredno otplaćivali svoje obveze.

Kada predate zahtjev, to ne znači da će on automatski biti odobren. Svaki zahtjev ćemo detaljno analizirati i povratno vam javiti odluku o prihvaćanju Zahtjeva. U svrhu odobrenja zahtjeva moguće je da ćemo vas tražiti i da nam dostavite dodatnu dokumentaciju.

Prije nego što podnesete zahtjev za moratorij, morate o tome obavijestiti eventualne ostale sudionike kredita (sudužnike, jamce, založne dužnike) zato što se odobrenjem moratorija produljuje rok otplate kredita.

Ove mjere su tu za ugrožene građane i zbog toga molimo sve naše klijente koji mogu redovito plaćati svoje obveze da to i nastave, bez podnošenja zahtjeva za odgodom otplate kredita.

Obavještavamo vas da nam se za sve detaljne informacije o otplati stambenih kredita u RSŠ, možete obratiti na jedan od sljedećih načina:

broj telefona: 091/ 6006 197 ili 01/6006 161

e-mail: naplata@raiffeisenstambena.hr