Dodjela nagrada najboljima u projektu „Prometna učilica“

24.12.2014

Raiffeisen stambena štedionica d.d. (RSŠ) sponzorirala je projekt „Prometna učilica“, web aplikaciju namijenjenu za učenje, poučavanje i provjeru znanja sadržaja prometne kulture.

 

Raiffeisen stambena štedionica d.d. (RSŠ) sponzorirala je projekt „Prometna učilica“, web aplikaciju namijenjenu za učenje, poučavanje i provjeru znanja sadržaja prometne kulture s ciljem daljnjeg unapređenja sigurnosti prometa kod najugroženije skupine sudionika u prometu – djece.

Od 1. listopada do 30. studenoga ove godine u sklopu projekta bilo je organizirano šesto po redu natjecanje poznavanju prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u RH. Najuspješnije škole ove godine su OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Staroga Petrovog Sela i OŠ „Vladimir Nazor“ iz Topuskog, a dodjela nagrada na kojima su bili prisutni i predstavnici Raiffeisen stambene štedionice realizirana je u drugoj polovici prosinca 2014. godine.

„RSŠ je prepoznala ovaj projekt, a sada smo dobili i potvrdu njegove važnosti u edukaciji učenika osnovne škole. Čestitamo svim učenicima koji su bili najbolji pojedinci u natjecanju, najboljem razrednom odjeljenju te najboljoj školi u natjecanju. U ovom projektu iznimno su važni i učitelji – mentori, kao i svi djelatnici škole koji podržavaju sudjelovanje u ovakvom projektu. Nadam se da će uspjesi učenika ovih dviju osnovnih škola biti poticaj i drugima da se uključe u još većem broju. Najveća nagrada koju su svi stekli kroz Prometnu učilicu je upravo znanje koje dovodi do veće sigurnosti u prometu“, izjavila je Vlasta Žubrinić-Pick, predsjednica Uprave RSŠ.

Cilj Prometne učilice je podizanje razine prometne kulture, kao preventivne mjere u sprječavanju stradanja djece u prometu. Edukacija je prilagođena uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te obrađuje nekoliko tematskih cjelina: kretanje pješaka u prometu, vožnju bicikla u prometu, školske prometne jedinice, djecu i roditelje u prometu te opasnosti kretanja uz željezničku prugu. Edukacija se realizira putem poučnih sadržaja te putem pitanja koja služe za provjeru znanja. Pored toga, postoji i nekoliko igara te sadržaja zabavnoga karaktera s temom prometnih propisa odnosno ponašanja u prometu. 

Prometna Učilica dostupna je i nastavnicima za prezentaciju i poduku, a putem aplikacijskih rješenja nudi mogućnost izrade pitanja, korištenje već postojeće baze pitanja te kreiranja zadataka za vježbanje. Isto tako, u svom je radu koriste i policijski službenici svih policijskih uprava te Ravnateljstva policije u organiziranju raznih preventivnih aktivnosti u osnovnim školama te pri organiziranju natjecanja iz poznavanja prometnih propisa u sklopu školskih, županijskih, državnih i drugih natjecanja.